VREAU SĂ ÎNVĂȚ ENGLEZA! DE UNDE ÎNCEP?

VREAU SĂ ÎNVĂȚ ENGLEZA! DE UNDE ÎNCEP?

De câte ori ți-ai spus: „Vreau să învăț engleza!”, dar niciodată nu ai știut de unde să începi?

În acest blog vă oferim o serie de sfaturi practice care te vor ajuta să faci primii pași în a studia limba engleză într-un mod simplu și eficient. Aceste recomandări sunt adresate în special începătorilor, dar prind bine oricui învață limba engleză.

Sunt sute de metode prin care poți învăța engleza, printre care și seria de cursuri de engleză de pe site-ul nostru.

DE CE VREI SĂ ÎNVEȚI ENGLEZA?

Este foarte important să șții de ce îți dorești să studiezi engleza, pentru aceasta pune-ți un scop și un motiv, acestea te vor ajuta nemijlocit să ai succes. Vrei să înveți engleza pentru ca să obții un loc de muncă într-o companie de prestigiu? Sau, poate, îți dorești să călătorești în toată lumea, vorbind fluent o limbă internațională?

Indiferent de motiv, engleza este o limbă care îți va aduce foarte multe beneficii. Aceasta te poate ajuta să câștigi un job mai bine plătit sau să avansezi la locul de muncă existent.

De asemenea, având în vedere că în Moldova un număr foarte mic de cetățeni pot discuta fluent în engleză, acest “skill” te va poziționa în fața acestora.

Engleza în Moldova îți aduce venituri de minim 500 de euro pentru o poziție în Call Center, chiar și fără experiență. De asemenea, limba engleză îți permite să practici activități de Freelancer pentru clienți străini cu bugete ridicate.

Peste 50.000 de oameni practică în Moldova activități de freelancing și oferă servicii de design grafic, programare sau marketing digital.

Odata ce ai înțeles exact de ce vrei să înveți engleza, este foarte important să dai strart de unde trebuie. În cazul în care vrei să știi nivelul tău de limba engleză, te invităm la noi pentru a face în scurt timp un test la calculator ce îți apreciază cunoștințele.

VREAU SĂ ÎNVĂȚ ENGLEZA DE LA 0

Dacă ai luat decizia să înveți engleza de la 0, sfatul nostru este să urmezi o serie de cursuri de limba engleză. Deseori învățînd engleza singur prin diferite metode, apare probabilitatea să ai probleme de dicție pe viitor sau să înveți timpuri verbale în engleză greșit.Totuși, atunci cînd ești ghidat de un profesionist șansele sunt mult mai mari să însușești corect o limbă străină.

Nu afirmăm că nu poți studia engleza singur de la 0. Cunosc persoane care au luat cartea în brațe, telefonul într-o mână și lăptopul în față și le-a reușit.

Începe a învăța engleza de la o, prin memorizarea a cît mai multe cuvinte, pentru aceasta poți folosi aplicații de învățat engleza pentru a-ți fi mai ușor. Un plus pe care îl au aplicațiile de acest gen, este că în fiecare zi îți oferă cuvinte noi, diferite exemple și exerciții.

Învățînd în fiecare zi cîteva cuvinte, vei învăța timp de un an peste 1000 de cuvinte.

Nu poți manevra o limbă străină pînă nu înveți verbele. În limba engleza, există verbe regulate și verbe neregulate. Limba engleză are în jur de 370 de verbe neregulate, în uz normal regăsindu-se aproximativ 200, fără a lua în considerare formele prefixate. Pentru a vă exprima corect, trebuie să le memorați.

După ce ai învățat verbe, cuvinte în engleza și modul în care trebuie să le utilizezi, pentru a însuși și mai bine iți recomandăm să citești multe cărți în limba engleză. Astfel, vei învăța cuvinte noi, fraze, sintagme sau diferite moduri în care poți utiliza anumite cuvinte. Foarte important este ca atunci cînd depistezi un cuvînt necunoscut să nu-l treci cu vederea, ci numaidecît să-l traduci și să-l memorezi, doar în acest mod vei avea rezultate frumoase în studierea unei limbi străine.

La final, nu putem să nu menționăm idea că, nu poți avea un nivel înalt de cunoaștere a limbii engleze, dacă nu ai discutat cu nimeni în această limbă. Depășește-ți teama și vorbește în limba engleză. Astfel, îți recomandăm să cauți prieteni cu care poți comunica și aplica cunoștințele în practică, în acest sens rețele de socializare îți pot veni în ajutor.

Toate aceste metode te pot ajuta să îți atingi scopul, este totuși foarte important să conștientizezi care este modul prin care tu înveți engleza cel mai bine.

Gata cu scuzele, de astăzi începe să înveți engleza! Timpul tău este chiar acum, în acest moment!